Akryylivärit ovat suosittu vaihtoehto moneen maalaukseen ja yksi akryylimaalien parhaista puolista on niiden nopea kuivumisaika. Akryyliväreillä maalaaminen on vaivatonta, koska kuivuneen maalikerroksen päälle on helppo maalata toisen kerroksen, jos ei ole tyytyväinen ensimmäiseen lopputulokseen. Akryylimaaleja voi levittää halutessaan ohuissa kerroksissa tai kerralla maalata paksusti, jolloin akryylimaalaukseen saa näyttävää kolmiulotteisuutta. Akryylivärien käyttöä helpottaa myös se, että ne ovat vesiliukoisia. Halutessasi ohuen, läpikuultavan maalikerroksen, voi maaliin lisätä muutaman tipan vettä.

Voit ostaa helposti yksittäiset värit tai valmiit värilajitelmat valikoimastamme. Tutustu akryylimaaleihin alta.

14,80 

Akryylivärit ovat suosittu vaihtoehto maalaamiseen

Akryylimaalit ovat vesiliukoisia, joten niiden käyttäminen on helppoa, eikä sinun tarvitse käyttää mitään tiettyjä ohennusaineista. Mikäli haluat maalikerroksesta ohuen ja läpikuultavan, saavuttaa sen helposti lisäämällä maaliin muutaman tipan vettä. Myös erilaisten akryylimaalausaineiden avulla akryyliväreistä saa halutessaan paksumpaa, mattapintaista tai kiiltävää. Akryylivärit ovat monipuolisia, koska niillä voi maalata helposti erilaisille maalauspohjille tai niillä voi maalata myös erilaisia puutuotteita, eikä tuotteita välttämättä tarvitse ensin käsitellä pohjustusaineilla.

Akryylimaaleja, kuten muitakin värejä, on saatavilla monissa laatuluokissa. Akryylimaalausta aloittavalle harrastajalle sopii varmasti halvemmat vaihtoehdot, mutta kokeneet harrastajat tai ammattilaiset, jotka vaativat väreiltään enemmän, yleensä joutuvat valitsemaan kalliimmat vaihtoehdot. Eri valmistajien maaleissa voi olla myös eroja, esimerkiksi osan valmistajan maalit ovat jäykähköjä, jättäen siveltimen jäljet selkeämmin esiin, kun taas toisella valmistajalla maalit voivat olla ohuempia viskositeetiltaan.

Akryyliväreillä maalaaminen

Akryyliväreissä yhdistyvät öljyvärien monipuolisuus, sekä vesipohjaisten maalien lyhyt kuivumisaika. Öljyväreihin verrattuna akryylivärit ovat kiinteydeltään lähes samanlaisia, mutta vesiohenteisia. Akryylivärit eivät kuitenkaan kuivuttuaan enää liukene veteen.

Akryylimaaleilla voi maalata monipuolisesti erilaisille pinnoille. Niitä voi käyttää erilaisilla maalauspohjilla tai niillä voi maalata erilaisia puutuotteita ilman, että niitä joutuisi etukäteen käsittelemään pohjustusaineilla. Ilman vettä tai muita aineita, voi akryyliväreillä maalata erittäin peittävästi ja paksusti, jolloin siveltimen tai palettiveitsen jäljet näkyvät selkeämmin maalauksen pinnassa. Paksutkin kerrokset voivat olla kuivia jo muutamissa tunneissa, jolloin et joudu odottamaan pitkiä aikoja, jotta pääset jatkamaan maalausta.

Voit kuitenkin halutessasi käyttää erilaisia maalausaineita värien lisänä, joiden avulla voit muuttaa maaliasi läpikuultavammaksi, muuttamatta kuitenkaan maalin kiinteyttä/paksuutta. Voit myös maalausaineilla hidastaa värien kuivumista, mikäli nopea kuivuminen on haitaksi tai haluat maalata ns. "märkää märälle".

Valmista akryylivärimaalausta ei ole pakollista suojata, mutta mikäli olet käyttänyt maalausaineita ja vettä yhdessä, voi maalauksen pinnan kiillossa olla eroja. Näitä eroja pystyy käsittelemään erilaisilla lisäaineilla.

Huomioithan, että akryylivärit eivät kestä pakkasta.

Tilaa uutiskirje ja saat 10€ alennuskupongin
Saat ensimmäisenä tiedon uusista tarjouksistamme ja alennuskoodeista.

Saat 10€ alennuksen seuraavasta vähintään 100€:n ostoksestasi.

    TILAA
    Hyväksyn sivuston käyttöehdot