Kiilakehyksen kasaaminen

Mitä tulee ottaa huomioon kehystä kasattaessa?

Kehysten kasaamiseen ei tarvitse käyttää liimaa tai muitakaan lisäkiinnikkeitä. Kiilakehykset ovat suunniteltu liitoksiltaan niin tiukoiksi, että ne pysyvät kasassa ilman liimaa, ruuveja tai niittejä. Tämän ansiosta kiilakehykset ovat mahdollista myös purkaa vaivattomasti tarvittaessa.

Mikäli et saa kiilojen liitoksia menemään pohjaan asti käsivoimin, älä lyö suoraan kiiloihin vasaralla tai millään muullakaan kovalla esineellä. Tällä tavalla kiilakehys menee helposti rikki ja pahimmassa tapauksessa kehys on pilalla.

Tarvittaessa aseta kiilan päälle jokin suojaava esine, kuten toinen puunpala ja koputtele siihen. Varmista kuitenkin aina ennen lyömistä, että liitokset ovat kohdillaan. Näin kiiloihin ei tule jälkiä, eivätkä ne rikkoonnu.

Kun kaikki liitokset ovat liitetty, muista tarkistaa kehyksen ristimitta. Tässä vaiheessa kehystä on vielä helppo säätää, jotta ristimitan saa oikein.

Kiilakehysten liittämisen jälkeen kiinnitä välipuu, mikäli kehyksesi tarvitsee sellaisen. Tämä on tärkeää tehdä ennen kankaan kiinnittämistä, koska muutoin kangasta kiristettäessä kiilakehykset voivat taipua eikä välipuu tämän jälkeen enää mahdu kehyksen väliin.

Kun välipuu/ristikko on paikoillaan, voit kiinnittää kehykseen kankaan. Kankaan kiinnittämisen jälkeen lisää vielä kiilapalat joka nurkkaan. Näillä voit vielä tehdä tarvittavaa hienosäätöä kehyksen ja kankaan kireyteen.

Ohessa video kiilakehysten kasaamisesta. 

  • Aloita asettamalla kiilojen kulmaliitokset kohdilleen käsin. Tässä vaiheessa liitosten ei tarvitse mennä pohjaan saakka.
  • Aseta kehys pystyyn tasaiselle alustalle ja lyö kulmat kiinni esimerkiksi vasaralla. Muista suojata kehys puunpalalla tai muulla kovalla suojalla.
  • Puunpalan tai muun suojan on hyvä tulla hieman kehyksen kulman yli. Tällöin se vastaa alla pystyssä olevaan kiilaan, eikä liitos pääse liikkumaan liian alas.
  • Älä lyö suoraan kiilaan, koska se saattaa hajottaa tai muuten vahingoittaa kehystä.
  • Tarkista kehyksen ristimitta lopuksi ja tee tarvittavat säädöt, mikäli ristimitta ei täsmää.
  • Kiilapalat suositellaan laitettavaksi vasta kankaan pingottamisen jälkeen.
10€ alennus
uutiskirjeen
tilaajille
Tilaamalla uutiskirjeemme, saat 10€ alennuksen seuraavasta vähintään 100€ ostoksestasi.
    Tilaa uutiskirje
    Hyväksyn sivuston käyttöehdot