Maalauskankaat

Suodata tuotteita  Suodata

Maalauskankaat

Kun puhutaan taiteilijoiden käyttämistä maalauskankaista, on ensiarvoisen tärkeää perehtyä kankaan laatuun. Maalauskankaan laatu määrittää usein kankaan kestävyyden, imukyvyn ja sen, miten maali tarttuu kankaaseen. Laadukkaat kankaat saattavat maksaa enemmän, mutta niiden antama lisäarvo lopullisessa taideteoksessa voi olla korvaamaton.

Kankaan kuitujen tyyppi on toinen merkittävä tekijä. Puuvilla on yleisimmin käytetty maalauskangas ja tunnetaan sen pehmeydestä ja joustavuudesta. Pellava taas on tiheämpi ja kestävämpi vaihtoehto ja se voi tarjota sileämmän pinnan maalattavaksi. Pellavakangas on myös yleisesti pidetty parempana suuremmille maalauksille.

Maalauskankaat ovat olennainen osa jokaista maalaustaiteilijan arkea ja ne vaikuttavat suuresti siihen, miltä valmis teos näyttää ja tuntuu. Kankaiden valinnassa on monia huomioon otettavia tekijöitä ja yksi niistä on kankaan pohjustus.

Kun taiteilija valitsee maalauskankaan, hänellä on mahdollisuus valita tehtaalla valmiiksi pohjustettu maalauskangas tai pohjustamaton kangas. Valmiiksi pohjustetuissa kankaissa on useimmiten käytetty gessoa, joka tekee kankaasta heti valmiin maalaamiseen. Tämä säästää aikaa ja taiteilija voi aloittaa työnsä välittömästi.

Toisaalta pohjustamattoman kankaan valinta antaa taiteilijalle mahdollisuuden pohjustaa maalauskangas itse haluamallaan tavalla. Maalauskangas voidaan esimerkiksi pohjustaa itse valkoisella tai mustalla gessolla. Mustalla gessolla pohjustaminen on yhä yleisempää nykyaikana. Monet taiteilijat valitsevat mielummin mustan gesson, jos valmiin taulun pohja tulee olemaan joka tapauksessa tumma.

Laadukkaimmat maalauskankaat valmistetaan Italiassa

Maalaustaide vaatii paitsi taitoa ja visiota, myös parhaita mahdollisia välineitä ja taidetarvikkeita. Yksi näistä välineistä on maalauskangas, joka toimii maalauksen fyysisenä perustana. Vaikka maailmassa on lukuisia maalauskankaiden valmistajia, Italian maine tässä kategoriassa on kiistämätön.

Miksi juuri Italia? Monille taiteilijoille ja asiantuntijoille vastaus on selvä: Italian pitkä käsityöläisperinne. Tämä perinne, joka ulottuu vuosisatojen taakse, yhdistettynä maan kulttuuriseen rikkauteen, on luonut ympäristön, jossa kankaanvalmistuksen taidetta on hiottu huippuunsa. Tämä tarkkaavaisuus jokaiseen yksityiskohtaan, korkea laatu ja intohimo ammattiin ovat tehneet Italiasta maailman johtavan maalauskankaiden valmistajan.

Tämä ei tarkoita, että muissa maissa valmistetut maalauskankaat olisivat alempiarvoisia. Päinvastoin, monissa paikoissa ympäri maailmaa valmistetaan erinomaisia kankaita. Kuitenkin Italian kankaiden hienostuneisuus ja huippuluokan materiaalit erottavat ne joukosta. Ei ole harvinaista kuulla taiteilijoiden puhuvan italialaisen kankaan erityisestä “tunnusta” tai siitä, miten maali levittyy sen pinnalle.

Jokainen taiteilija on yksilö, ja heidän valintansa maalauskankaasta kertoo osan heidän taiteellisesta prosessistaan. Olennaista on, että maalauskangas heijastaa taiteilijan visiota ja tyyliä. Maalauskankaan valinnassa ei ole oikeaa tai väärää, mutta on tärkeää tuntea ja ymmärtää sen ominaisuudet. Italian maalauskankaat tarjoavat taiteilijoille mahdollisuuden työskennellä kankaiden kanssa, jotka ovat paitsi laadukkaita myös osa rikasta perinnettä.

Tilaa täysi maalauskangas rulla tai omilla mitoilla

Olitpa sitten ammattitaiteilija, harrastelija tai joku siltä väliltä, tiedät kuinka tärkeä rooli maalauskankaalla on taideteoksen luomisessa. Kun kyseessä on laatu, haluat varmasti käyttää parasta mahdollista kangasta – ja tässä voimme auttaa.

Verkkokaupassamme on tarjolla valtava valikoima ensiluokkaisia maalauskankaita, jotka ovat heti valmiina toimitukseen. Olitpa missä päin Suomea tahansa, voimme toimittaa tilauksesi nopeasti suoraan kotiisi, työpaikallesi tai lähimpään noutopisteeseen tehden ostokokemuksesta mahdollisimman vaivattoman.

Kaikki tarjoamamme maalauskankaat ovat erittäin laadukkaita, erityisesti taiteilijakäyttöön valmistettuja. Jos olet epävarma, mikä maalauskangas sopisi parhaiten tarpeisiisi, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla: myynti@kiilakehys.fi saadaksesi lisätietoja. Mikäli haluat varmistua kankaan laadusta ennen ostopäätöstä, voimme toimittaa sinulle mallipalan veloituksetta.

Yksi verkkokauppamme uudistuksista on mahdollisuus tilata maalauskangas joustavasti omilla mitoillasi. Jos sinulla on erityinen projekti mielessä ja tarvitset tietyn kokoisen palan kangasta, voimme leikata sen 10 cm tarkkuudella toiveidesi mukaan. Tietenkin, jos suunnitelmissasi on useampia teoksia, voit myös tilata täyden rullan.

Valikoimamme maalauskankaat on valmistettu joko puuvillasta tai pellavasta. Osa kankaista on tehtaalla valmiiksi pohjustettuja gessolla, jolloin voit aloittaa maalaamisen heti kun maalauskangas saapuu. Verkkokaupastamme saat laadukkaat kiilakehykset ja maalauskankaat kätevästi samasta paikasta, jolloin voit halutessasi kasata maalauspohjat myös itse.