40x20mm kiilakehys (Valmistettu liimapuusta)

9,00 

Kotimainen kiilakehys, joka on valmistettu liimapuusta erikoiskuivatusta männystä. Kiilapuun leveys on 40mm ja syvyys 20mm. Mitat 14-400 cm kokoväli 1cm.

Kiilapuiden hintaan sisältyy kiilapalat, jotka asennetaan kehyksen nurkkiin kankaan kiinnittämisen jälkeen. Kiilapaloilla kiilaat kehystä suuremmaksi, jolloin kangas kiristyy.

Yksittäistä välipuuta suositellaan käytettäväksi aina toisen sivun ollessa 120cm tai yli. Ristikkoa tulisi käyttää kun molemmat sivut on 120cm tai yli.

Jos haluat kehyksestäsi tukevamman ja estää kehyksen taipumista esim. kangasta kiristettäessä, valitse sopiva välipuu tai ristikko tästä.

Kuvaus

40x20mm kiilakehys (valmistettu liimapuusta)

40x20mm kiilakehys on ylivoimaisesti eniten käytetty profiili maalauspohjissa, sisustustauluissa ja valotauluissa. 40mm leveä ja 20mm paksu profiili on tukeva ja edullinen ratkaisu erilaisiin töihin. Kotimaisesta erikoiskuivatusta oksattomasta männystä valmistetut kiilakehykset ovat laadukkaita ja pysyvät suorassa.

Kotimaisilla kiilakehyksillä valmistat laadukkaan maalauspohjan, kangastaulun, sisustustaulun tai valotaulun helposti. Kehykseen voit pingoittaa minkä tahansa sisustuskankaan, maalauskankaan tai canvas tulosteen.

Kehysten kasaamisessa ei saa käyttää liimaa tai muitakaan lisäkiinnikkeitä. Kiilakehykset ovat suunniteltu liitoksiltaan niin tiukoiksi, että ne pysyvät kasassa ilman liimaa, ruuveja tai niittejä. Tämän ansiosta kiilakehys on aina mahdollista purkaa ja tarvittaessa kiristää kangasta kiilapalojen avulla.

Kiilakehykset omilla mitoilla

Tilaa tarvitsemasi kiilapuut omilla mitoilla ja valmista aina sen kokoinen taulu kuin itse haluat.

Voit valita kehyksen kiilapuiden pituuden 14-400cm väliltä yhden senttimetrin tarkkuudella. Jokaisen kiilapuun mukana tulee 2 kiristyskiilapalaa veloituksetta.

Kiilapuiden mukana tulevat kiristyskiilapalat ovat tarkoitettu laitettavaksi kehyksen nurkkiin kankaan kiinnittämisen jälkeen. Kiilapalojen ansiosta saat kiilattua kehystä tarvittaessa suuremmaksi, jolloin kangas kiristyy.

Kehykset toimitetaan aina kasaamattomana.

Välipuun valinta

Välipuun voit valita pieneen tai suureen kehykseen, jos haluat kehyksestäsi tukevamman ja estää kehyksen taipumisen esim. kangasta kiristettäessä.

Yksittäistä välipuuta suositellaan käytettäväksi aina toisen sivun ollessa 120cm tai yli. Ristikkoa tulisi käyttää kun molemmat sivut on 120cm tai yli.

Tähän kiilakehykseen sopivan välipuun ja ristikon löydät tästä.

Lovivälipuu vai ruuvisäätöinen välipuu

Välipuun voit valita lovivälipuuna tai ruuvisäätöisenä. Lovivälipuu on yleisemmin käytetty näistä vaihtoehdoista.

Lovivälipuu kiinnitetään kehykseen tähtikantaruuvilla (kärki pz2) , jonka jälkeen molempiin päihin laitetaan kiilapala. Naputtamalla kiilapalaa syvemmälle, saat säädettyä välipuun pituutta ja kiristettyä kangasta. Lovivälipuuta asentaessa tarvitset tähtikanta ruuvimeisseliä.

Ruuvisäätöinen välipuu kiinnitetään kehykseen (torx 15) ruuvilla, jonka jälkeen välipuun pituutta ja kankaan kireyttä voi säätää pyörittämällä 13mm mutteria. Ruuvisäätöisen välipuun pituuden säätö on hieman tarkempi kuin lovivälipuussa. Ruuvisäätöistä välipuuta asentaessa tarvitset 13mm kiintoavainta ja torx T15 ruuvimeisseliä.

Ruuvisäätöinen välipuu jää hieman lähemmäksi pingoittua kangasta kuin lovivälipuu. Lovivälipuu jää kehyksen takana hieman kiilakehystä korkeammalle kun taas ruuvisäätöinen välipuu jää alemmaksi kuin kiilakehys. Molemmat vaihtoehdot ovat kuitenkin toimivia. Taulua maalatessa täytyy vain tarkistaa, ettei märkä kangas kuivu välipuuhun kiinni.

Missä kiilakehykset on valmistettu?

Kiilakehysten valmistaja on Puusepänliike Nukarinen. Kiilakehykset on valmistettu Suomessa kotimaisesta erikoiskuivatusta männystä.

Puusepänliike Nukarinen on valmistanut puisia kiilakehyksiä ja välipuita jo lähes 30 vuoden ajan.

Arviot

Arvosteluja ei vielä ole

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “40x20mm kiilakehys (Valmistettu liimapuusta)”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *