Tee itse upea sisustustaulu!

Sisustustauluilla saat edullisesti uniikkia taidetta ja ilmettä sisustukseen.

Tässä ohjeet joilla onnistut varmasti, tämä ei ole vaikeaa ja onnistuu aloittelijaltakin!

Löydät suositut kehyspaketit tästä linkistä: Kehyspaketit

 

Näin teet sisustustaulun:

Kiilakehykset liitetään toisiinsa hankoliitoksella, kulmaliitokseen ei saa laittaa liimaa sillä kankaan löystyessä kehystä voidaan kiristää kiiloilla.

Jokaisen kehyspaketin mukana tulee 8 kpl kiristyskiilapaloja eli 2 kpl joka nurkkaan, näillä saat kiilattua kehystä suuremmaksi kahteen suuntaan. Kiilapalat asennetaan vasta kun kangas on kiinnitetty! 

Jos teet suuren sisustustaulun tai pingoitat paksun kankaan, kannattaa kehykseen laittaa myös välipuu joka jäykistää kehystä. Kasaa ensin kiilakehys, kiinnitä sitten ruuveilla välipuu keskelle kehystä. Välipuut ei tule kehyspakettien mukana vaan voit halutessasi ostaa ne erikseen välipuut osiosta.

Sisustustauluun voit valita sisustuskankaan makusi mukaan, muista että värikäs ja paksu kangas on parempi kuin ohut ja vaalea joita käytettäessä on vaarana se että kiilakehykset voi näkyä kankaan läpi. Jos kuitenkin haluat käyttää ohutta kangasta kannattaa laittaa vaalea kangas taulukankaan taakse, eli pingoitetaan kaksi päällekkäistä kangasta kerralla.

Kankaan tulee olla reilusti kehyksen ulkomittoja suurempi jotta siihen jää reilu kääntövara jolloin kankaan kiinnittäminen on huomattavasti helpompaa.

Muistathan silittää kankaan rypyttömäksi ennen kiinnittämistä. Kangas kiinnitetään kehyksen takaa, taita reuna kaksinkerroin ja nido kiinni, aloita nitominen pitkän sivun keskeltä ja etene lähes kulmiin asti sivu kerrallaan.

Nurkissa kangas on taiteltava huolellisesti ettei se jää löysäksi.

Kun kaikki sivut on niitattu ja kulmat taiteltu on aika kiinnittää kiilapalat. Kiilapaloilla saat kiristettyä kangasta jos se on jäänyt jostain löysälle.

Nyt vielä kiinnitetään rautalanka josta taulu ripustetaan seinälle, tee rautalangan päähän pieni lenkki ja kiinnitä se nitojalla.

Kankaan kiinnittämiseen käytimme perus käsinitojaa joita löytyy myös verkkokaupastamme.

Kun olet kiristänyt kankaan kiilapaloilla upea sisustustaulusi on valmis!

Osta oma kehyspakettisi tästä linkistä: Kehyspaketit


  

Laskuri nollattu 12.4.2013